Søk
Close this search box.

Får du ikke åpnet garasjeporten?


Sjekk om det er motoren som er problemet 

Se om garasjeportmotoren har tilgang til strøm. Lyser det i displayet? Prøv å koble inn og ut kontakten. Sjekk sikringsskapet om strømmen har gått.

Test også om motoren kanskje er frikoblet. Om du klarer å løfte porten manuelt er motoren koblet fra. Da kobler du den bare tilbake. Les her hvordan du frikobler og setter motor tilbake med våre Novoferm porter. 

Dersom motoren skal ha tilgang til strøm, men likevel ikke virker, kan den ha blitt slått ut av lynet, eller andre kontakter blitt ødelagt. Da må den byttes. 

Har du feilsøkt fjernkontrollen? 

Har du prøvd andre metoder for å åpne porten med motor? For eksempel kodetastatur eller innvendig styreskap fra våre Novoferm sidemonterte motorer. Test disse. 

Dersom motoren går ved hjelp av disse må du sjekke fjernkontrollen. 

Lyser den når du trykker på knappen? Hvis nei, må kanskje batteriet byttes. Les her hvordan du bytter batteri på Novoferm fjernkontrollen. Hvis ja, kan det være dårlig signal. Prøv å kode fjernkontrollen opp på nytt. Les her hvordan du koder opp din Novoferm fjernkontroll. Hvis den enda ikke funker kan det hende du må ha ny. Kom eventuelt innom oss for å teste signalet. 

Får du opp porten når den er frikoblet? 

Går garasjeporten fremdeles ikke opp med motoren? Prøv å frikoble den og se om du får åpnet porten manuelt. Hvis du ikke får åpnet manuelt, sjekk skinner og posisjon på port. Se også over løpehjul, trinser, vaiere og andre slitedeler. Kanskje noen av disse må byttes. 

Får du åpnet porten manuelt er det noe galt med motor. Vi anbefaler at du tar kontakt med en sertifisert servicetekniker for eventuell reparasjon av motoren. Dersom den ikke lar seg reparere, må den byttes. 

Finner du ikke problemet? Vi kan hjelpe deg. 

Vi i port-service Øst har mange års erfaring med service og reparasjon av alle typer garasjeporter. Vi kan hjelpe deg med å bytte slitedeler, reparasjon eller bytting av motor, eller generell service av din garasjeport. 

Kontakt oss så hjelper vi deg! 


Relaterte artikler

Ny garasjeport? Dette bør du tenke på

Enten du skal bygge ny garasje eller pusse opp din gamle, er det et par ting det er lurt å tenke på før innkjøp av ny garasjeport. I denne artikkelen minner vi deg på hvilke ting det er smart å ta i betraktning.

Hvordan frikoble garasjeporten

Ved strømbrudd eller motorfeil er frikobling viktig for å kunne åpne garasjeporten. Heldigvis er dette veldig lettvint med våre motorer fra Novoferm.

Denne nettsiden bruker cookies

Cookies hjelper oss med å forbere nettstedet vårt ved å samle inn og rapportere informasjon om bruken av den.