Søk
Close this search box.

Husker du å vedlikeholde garasjeporten din?

Med riktig vedlikehold kan du ha glede av garasjeporten din i mange år. Det krever ikke mye, og til gjengjeld får du en trygg, driftssikker og velfungerende garasjeport. I tillegg opprettholder du garantien på porten. 

Hver tredje måned: Vask garasjeporten din 

Dersom porten er helt ny, påse at du har fjernet beskyttelsesfolien på begge sider. Skyll porten med vann, og vask over med svamp og mildt såpevann. Skyll godt med rent vann til slutt. 

Vask både utvendig og innvendig, og pass på å vaske mellom leddene. Dette hindrer skitt og stålfragmenter fra produksjon og montering fra å feste seg i lakken, og motvirker dermed rustflekker. 

Hver tredje måned kan du vaske porten med vokssjampo som både rengjør og beskytter overflaten i en og samme operasjon. Dersom du bor i et særlig værutsatt strøk med sjøsprøyt bør du vurdere å vaske porten en gang i måneden. På vinteren når man kjører på saltede veier bør man også vaske oftere enn hver tredje måned. 

Hver sjette måned: Enkle vedlikeholdsrutiner

Sjekk portåpneren en gang i halvåret. Rens og smør alle de bevegelige delene, bruk universalsmøremiddel og bruk spray dersom det er vanskelig å komme til. 

Sjekk stabiliteten på det automatiske systemet. Stram til skruer dersom det trengs.

I tillegg bør du alltid sjekke: 

  • Lukke- og låsesystemet, fungerer alt som det skal? 
  • Er døren stabil, og bevegelsene jevne og uten friksjon? 
  • Sjekk kontroll og sikkerhetsfunksjonene.

Får du feil på den automatiske portåpneren?

Ved feil på den automatiske portåpneren kan du prøve å restarte motoren ved å koble fra strømmen i 10 sekunder. Fungerer det fortsatt ikke? Kontakt en autorisert servicetekniker

En gang i året: Årlig kontroll og service

Garasjeporten din er normalt husets største og tyngste bevegelige del, og det må man ta hensyn til. Det er store krefter i bevegelse, og man står ofte nære porten når den føres opp og ned. Dersom uhellet er ute, kan det derfor føre til alvorlige skader på mennesker eller materiell. 

Derfor er det ekstra viktig at du en gang i året kontrollerer: 

  • Fjærene. Sjekk gjerne med portåpneren frikoblet, og alle tilhørende deler. 
  • Sjekk vaiere, har en vaier begynt å flise må den byttes omgående.
  • Kontroller løpehjulene i skinnene, vri litt på hjulet for å kontrollere slakk og treghet. Smør eller skift ut om nødvendig. 
  • Alle bevegelige deler smøres med olje en gang per år. Tørk vekk overflødig olje og oppsamlet støv og smuss. 

Sliter du med garasjeporten i vinterkulda? Les her!

Når minusgradene kryper nedover, kan garasjeporten slite litt med å åpne og lukke seg. Den billige og geniale løsningen er silikonspray. Spray alle gummipakninger, tettelister og rullehjul, og garasjeporten er som ny igjen. 

Gi garasjeporten litt kjærlighet hvert år

For at garasjeporten din skal fungere så godt som mulig, må du gi den litt kjærlighet et par ganger i året. Oppsummert ber vi deg huske på de aller viktigste tingene for godt vedlikehold: 

  • Vask porten med vokssjampo hvert kvartal
  • Bruk silikonspray på vinteren
  • Utfør kontroll og sjekk en gang i året

Ønsker du å sette bort jobben? Vi i Port-Service Øst utfører gjerne vedlikeholdsjobben for deg. Vi kan inngå faste serviceavtaler, eller du kan slå på tråden når du selv vil. Vi tilbyr også service og vedlikehold på garasjeporter som ikke er levert av oss. 

Vi tilbyr våre tjenester i Vestfold, Telemark og Buskerud, og områdene rundt!

Les mer og bestill service her

Relaterte artikler

Ny garasjeport? Dette bør du tenke på

Enten du skal bygge ny garasje eller pusse opp din gamle, er det et par ting det er lurt å tenke på før innkjøp av ny garasjeport. I denne artikkelen minner vi deg på hvilke ting det er smart å ta i betraktning.

Hvordan frikoble garasjeporten

Ved strømbrudd eller motorfeil er frikobling viktig for å kunne åpne garasjeporten. Heldigvis er dette veldig lettvint med våre motorer fra Novoferm.

Denne nettsiden bruker cookies

Cookies hjelper oss med å forbere nettstedet vårt ved å samle inn og rapportere informasjon om bruken av den.