Søk
Close this search box.

Riktig port og tilbehør gjør arbeidshverdagen enklere

En port er ofte nødvendig og essensielt i mange virksomheter. Noen steder brukes det for å sikre en jevn temperatur i produksjonslokaler, andre steder er det for å hindre uvedkommende adgang til deler av lokalene. 

Etter mange års erfaring i port-bransjen, kan vi i Port-Service Øst komme med mange nyttige tips til hva man bør tenke på ved anskaffelse av ny port. 

Nyttig tilleggsutstyr for leddheiseporten 

Dersom du ønsker dagslys i produksjonslokalene, eller synes det er hyggelig med innsyn, anbefaler vi vinduer i portene. Vinduene kan også monteres slik at de hindrer innsyn, men fortsatt slipper lys inn. 

Ønsker du rask og enkel adkomst inn og ut av lokalet, er en innfelt dør en god løsning. Sidedør kan også leveres i samme utførelse som porten. Til Lindab portene tilbyr vi også HSI, et tilleggsutstyr som gir enda raskere åpning og lukking av porten. Dette kan også kan ettermonteres om ønskelig. 

Porter til vaskehaller eller værutsatte strøk 

Dersom porten skal brukes i en vaskehall eller andre lokaler med mye fukt, er det lurt å velge rustfritt beslag. Det samme gjelder dersom lokalene ligger nærme vannet eller i værutsatte strøk. Dette gjør at porten lever vesentlig lenger, og du unngår rust og slitasje på delene. 

Porter som ikke stjeler plass i rommet

Dersom du ønsker maksimal utnyttelse av plassen i rommet eller har et rom med lite dybde, anbefaler vi rulleport eller foldeheisport. Disse stjeler liten plass fra rommets dybde og egner seg spesielt godt til lager, verksted, produksjonshaller og butikker. 

Foldeheisporten har mange designmuligheter ved utførelser, vinduer og mer, og ligner veldig en leddheiseport. 

Vi tilbyr to typer rulleporter: TH 100 rulleport og TH 80 rulleport

Hurtigport for steder med mye trafikk

Hurtigporter egner seg på steder der det er mye trafikk, og man trenger et driftssikkert åpne- og lukkesystem. Disse portene er populære i dagligvarebutikker mellom butikken og lageret. 

Hurtigporten er en type dukport, som passer for dem som trenger et effektivt og solid åpne- og lukkesystem med lang levetid. 
Portene lukkes automatisk, og sørger derfor for god trafikkflyt, energibesparelser og bedre inneklima. Hurtigportene stjeler heller ingen plass i rommet, og man får utnyttet lokalene maksimalt. 

Les mer om våre hurtigporter her

Mange muligheter for effektiv åpning og lukking av port

Noe av det viktigste å tenke på når man skal gå til innkjøp av ny port i sine lokaler, er måten den åpnes og lukkes på. Det er det som kan være med på å øke effektiviteten i det daglige.

  • Radiomottaker og fjernkontroll passer godt der man må ha kontrollert adgang. 
  • Snortrekk er svært enkel i bruk og passer godt i blant annet lagre i matbutikker og parkeringskjellere.
  • Radar oppfatter all bevegelse og åpner porten når mennesker eller kjøretøy er i nærheten. 
  • IR sensor åpner seg når noe er i nærheten, men er ikke like følsom som radar. 
  • Bakkesløyfe reagerer på metall, og vil derfor åpne porten når en bil står over. 
  • GSM sentral gir muligheten til å ringe porten for å åpne den.  
  • Automatisk lukking av port etter åpning. Denne varianten krever også fotoceller for ekstra sikkerhet, slik at porten ikke lukker seg over gjenstander, dyr eller mennesker i bevegelse

Automatisk lukking anbefaler vi spesielt til felles garasjer som i borettslag, industriområder og fabrikker der det er ønskelig at portene er lukket så mye som mulig. 

Effektiv lasting og lossing 

lasterampe

For bedrifter som leverer og får og levert varer, forenkler lastesystemer jobben. Lastebrygger, værtettinger og lastehus gjør jobben smidigere og mer effektiv. I eksempelvis dagligvarebutikker som får levert varer grytidlig om morgenen, kan dørene åpnes med kodelås som kan deles med leverandøren av varene. 

Vi leverer lastesystemer til bedrifter fra både Novoferm og Prom Stahl. 

Hvis du er usikker på hvilket lastesystem som passer best til ditt formål, ta gjerne kontakt med oss slik at vi kan hjelpe deg. 

Port-Service Øst tilbyr rådgivning og skreddersøm

Enten du skal oppgradere nåværende eller planlegge nye lokaler, rådgir vi deg gjerne gjennom hele prosessen. Vi står for alt fra demontering av gammel port, til montering av ny, samt tilbyr vi service, serviceavtaler og reparasjon. 

Uansett hva dine utfordringer er, har vi i Port-Service Øst en løsning for deg. Dersom du ønsker noe utover standardsortiment, kan vi skreddersy en løsning spesielt tilpasset deres behov. 

Ta kontakt med oss i dag for en hyggelig prat

Relaterte artikler

Ny garasjeport? Dette bør du tenke på

Enten du skal bygge ny garasje eller pusse opp din gamle, er det et par ting det er lurt å tenke på før innkjøp av ny garasjeport. I denne artikkelen minner vi deg på hvilke ting det er smart å ta i betraktning.

Hvordan frikoble garasjeporten

Ved strømbrudd eller motorfeil er frikobling viktig for å kunne åpne garasjeporten. Heldigvis er dette veldig lettvint med våre motorer fra Novoferm.

Denne nettsiden bruker cookies

Cookies hjelper oss med å forbere nettstedet vårt ved å samle inn og rapportere informasjon om bruken av den.